Djoković večeras protiv Nadala u finalu Ju-Es Opena

BEOGRAD, 12. septembra 2011. (Beta) - Prvi teniser sveta Novak Djoković igra večeras protiv Rafaela Nadala u finalu Otvorenog prvenstva SAD.

Finale počinje posle 22.00, a Nadal je drugi nosilac i branilac titule. Djoković je ove sezone osvojio devet turnira, medju kojima i dve grend slem titule, u Australiji i na Vimbldonu. Od početka godine iza sebe ima 63 pobede i samo dva poraza.

Djoković je ove sezone u svih pet susreta s Nadalom, i to u finalnim mečevima, pobedio španskog tenisera.

Agencija AP navodi i kako se njihov rivalitet menjao u poslednjih 12 meseci. Krajem 2010. godine Nadal je u medjusobnim susretima vodio sa 16:7 protiv Djokovića, uključujući i rekord od 5:0 u finalnim mečevima i 5:0 na susretima na Gren slem turnirima.

Ta slika se poslednjih meseci uveliko promenila, a sam Nadal je priznao da je Djoković dobio psihološku prednost u odnosu na njega.

To će ujedno, biti i prvo finale na Otvorenom prvenstvu SAD izmedju prvog i drugog reketa sveta još od 1995. i susreta u finalu Pita Samprasa i Andrea Agasija.

Pobednik turnira osvojiće 2.000 ATP bodova i 1,8 miliona dolara.

Ovo je četvrta godina za redom da Otvoreno prvenstvo u SAD traje dan duže zbog kiše koja je omela održavanje više mečeva.

..

Pogledajte još