Đoković: Imam kvalitet da pobedim Nadala!

Biće to repriza prošlogodišnjeg finala, ali u obrnutim ulogama. Lane je apsolutni favorit bio Španac, koji je to na terenu i dokazao, a sada Nadal kaže da je sve, samo ne favorit.

Đoković je ove godine ovojio devet turnira, uključujući i dva gren slema, a pet puta je u finalima pobeđivao Nadala, i to na svim podlogama.

Srpski teniser pobeđivao je na tvrdim podlogama u Indijan Velsu i Ki Biskejnu, na šljaci u Madridu i Rimu i u Vimbldonu na travi.

Ukupno je u ovoj sezoni Đoković dobio 63 meča, a samo dva puta je bio poražen. Rodžer Federer ga je savladao u polifinalu Rolan Garosa, a Endiju Mareju je predao finale u Sinsinatiju zbog povrede ramena.

"Ovo mi je svakako najbolja sezona u karijeri. Samopouzdanje mi je u ovom trenutku na izuzetno visokom nivou i to mi pomaže da ponekad izaberem udarce koje u prethodnih par godina ne bih pokušavao", kaže Đoković.

Prema njegovim rečima, uspesi koje je ostvario ove godine posledica su njegovog sazrevanja - i kao ličnosti i kao igrača.

Govoreći o sutrašnjem finalu, Đoković ne beži od uloge favorita, ali podseća da igra protiv desetostrukog osvajača gren slem turnira.

"Ove godine dokazao sam na svim podlogama da imam kvalitet da pobedim Nadala. Zbog toga mislim da i sada imam dobre šanse da trijumfujem, ali niko ne sme da zaboravi da je Nadal sa 25 godina osvojio već deset gren slem titula", rekao je Đoković.

FoNet

Pogledajte još