Srpska vlada prihvatila pokrajinske amandmane

BEOGRAD, 12. septembra 2011. (Beta) - Vlada Srbije predložiće amandmane na Predlog zakona o javnoj svojini, na osnovu amandmana pokrajinske administracije, saopšteno je u ponedeljak nakon sastanka premijera Mirka Cvetkovića i predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića.

U saopštenju Vlade Srbije navodi se da se na taj način stvaraju uslovi za još uspešnije funkcionisanje regionalnog i lokalnog nivoa vlasti.

Pokrajinska vlada ranije je saopštila da Vojvodina mora imati pravo svojine nad svim što je izgradjeno iz njenog budžeta, uključujući i kanalsku mrežu na teritoriji Pokrajine, kao i objekte železničke infrastrukture od regionalnog i lokalnog značaja.

Vlada Vojvodine predlaže da pokrajina može u svojini da ima puteve drugog reda koji povezuju dva ili više okruga na teritoriji Vojvodine.

Pokrajina traži da ima pravo svojine i nad objektima na teritoriji bivših jugoslovenskih republika koji su bili u društvenoj svojini a na kojima je kao nosilac prava raspolaganja bila upisana Vojvodina, odnosno javna preduzeća ili ustanove čiji je osnivač Pokrajina.

..

Pogledajte još