Đoković: Čudesna godina još traje!

Đoković je osvojio titulu na Otvorenom prvenstvu SAD, pošto je u finalu savladao Španca Rafaela Nadala sa 3:1 (6:2, 6:4, 6:7, 6:1).

"Zvuči nerealno, osećaj je sjajan. Imam iza sebe čudesnu godinu koja još traje. Igrati protiv Rafe, to je veliki izazov. Želim da mu zahvalim, da mu čestitam zbog sjajnog turnira. Verujem da ćemo imati još ovakvih mečeva u budućnosti", rekao je Đoković posle meča.

On je dodao da saoseća sa ljudima u Njujorku, zbog njihovog gubitka 11. septembra 2001. godine.

POGLEDAJ FOTO GALERIJU: Đoković osvojio i Njujork

"Mi se bavimo sportom, ali ne možemo da shvatimo koliko smo srećni što možemo da radimo i uživamo u onome što volimo. Imate moju podršku", rekao je Đoković obraćajući se Njujorčanima, a izašao je da primi pehar sa kačketom njujorških vatrogasaca.

Teniser iz Srbije je zahvalio organizatorima i istakao da je zadovoljstvo biti na listi šampiona jednog od najvećih turnira.

"Sa nestrpljenjem čekam povratak u Njujork sledeće godine", rekao je Đoković koji je zahvalio i svojoj devojci, stricu kome je rođendan i svim ostalima u svom timu.

POGLEDAJ VIDEO: Nole "polomio" Rafu

Đoković je dobio ček na 1.800.000 dolara i bonus od 500.000 dolara kao najuspešniji teniser u seriji turnira u SAD koji su prethodili Otvorenom prvenstvu SAD.

U izjavi za beogradsku "Prvu" televiziju Đoković je ponovio da je iznenađen uspehom.

"Mislim da mi se sav trud i posvećenost isplaćuje. Mislim i da je razlog moja samouverenost. Kada sam osetio bol u leđima u četvrtom setu, znao sam da moram da 'skraćujem' poene jer je Nadal fizički spremniji. Igrao sam opušteno i fenomenalno
", rekao je Đoković.

Beta

Pogledajte još