Bivši potpredsednik FIFA: Blater je malo derište!

0

Bivši potpredsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Čung Mong Jun rekao je da predsednik Sep Blater vodi tu organizaciju kao diktator, nazvavši ga "malim derištem".

Čung je objavio knjigu „Moj izazov, moj entuzijazam“ u kojoj je kritikovao nameru Blatera da obavi antikorupcijske reforme godinu dana nakon skandala koji je potresao ovu organizaciju.

„Blater govori pet jezika, dobar je na rečima i veoma inteligentan, ali on nije svetski gospodin i ponaša se kao malo derište“, naveo je Čung u knjizi.

Čung je pominjan kao glavni kandidat da nasledi Blatera na mestu predsednika FIFA, ali je poražen u izboru za azijskog predsednika početkom godine.

„Izvršni komitet FIFA je nezavisan organ koji za cilj ima da proverava i održava ravnotežu u ortanizaciji, a Blater pokušava da oduzme moć tog tela. Sličan plan imalo je mnogo diktatora u svetskoj istoriji„, napisao je Čung.

Korejac je naveo da je Blater pokušavao da sprovede nekoliko nerealnih projekata kao što je održavanje Svetskih prvenstava na svake dve godine i produžavanje gol linija da bi se postizalo više golova.

„Ovakvi predlozi unosili su u organizaciju samo nepotrebnu paniku I zbunjenost
„, napisao je bivši potpredsednik FIFA.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.