Ivkovića brine povreda Nenada Krstića

"Opšte stanje nije sjajno. Rašić danas nije ni pokušao da trenira, tako da više nisam optimista da posle tolike pauze može da se vrati u takmičarski ritam i zaigra punom snagom. Ono što nas posebno zabrinjava je činjenica da kapiten Krstić nije izdržao ceo trening", preneo je Ivkovićeve reči sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Reprezentacija Srbije danas je doputovala u Kaunas, gde će u četvrtak u 20.00 igrati protiv Rusije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Rašić je propustio poslednje dve utakmice druge faze turnira, a prema kako je naveo selektor "Krstić je zbog povrede pre treninga imao masažu, pošto se požalio da mu noga trni do skočnog zgloba".

"Po rečima doktora Dragana Radovanovića, povredu je prouzrokovalo njegovo bacanje za loptom dva puta u utakmici protiv Turske. Imao je traumu u predelu kuka i moguće je da je tada došlo do neke dislokacije", kazao je Ivković.

(old_image)

On je dodao da ne može da utične na probleme nastale povredama igrača, ali da se nada da će "sve biti u najboljem redu".

Ivković je rekao da "nema nikakvih tajni" kada je u pitanju duel sa Rusijom, koja je jedina reprezentacija bez poraza u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva u Litvaniji.

"Nema nikakvih tajni, dobro poznajemo Ruse. Jedini nemaju poraz na šampionatu i u punom su naletu. Sličan scenario je bio i na EP u Poljskoj 2009. godine, kada smo se takođe sreli u četvrtfinalu. Sada će, međutim, biti mnogo teže, jer je selekcija Rusije dosta iskusnija i kvalitetnija. Očekujem dobru i neizvesnu utakmicu", ocenio je Ivković.

U četvrtak će se u četvrtfinalu Evropskog prvenstva sastati još Francuska i Grčka, u 17.00, dok sutra u tom terminu igraju Španija - Slovenija, a u 20.00 Litvanija i Makedonija.

(old_image)

Beta

Pogledajte još