Poruke ljubavi i podrške za Litvanske košarkaše

U glavnoj ulici u gradu, najvećem šetalištu u ovom delu Evrope, koja podseća na našu Knez Mihailov u ulicu, nalazi se "Zid pozdrava" (Gretings wall).

Dugačak je oko 20 metara i na njemu se nalaze slike litvanskoj košarkaša, koji učestvuju na Evropskom prvenstvu, koje se održava upravo ovoj zemlji.

Kod svake slike stoji blokče sa olovkom, na kome građani i ostali posetioci mogu da napišu poruke podrške, pozdrave i ostale želje.

(old_image)

Najviše podrške dobio je mladi 19-godišnji centar Jonas Valančijunas, na čijem zidu osim klasičnih pozdrava imai ljubavnih poruka litvanskih tinejdžerki, koje su čak osmislile i rep pesmu za njega, koje su nam ljubazno otpevale u autobusu do dvorane.

(old_image)

Posle njega najpopularniji je Mantas Kalnietis ,čiji je zid takođe prepun,dok ostali igrači dobijaju manje pažnje. Ali, nema veze, sve to pokazuje koliko je košarka ovde popularna i koliko ljudi žive za nacion alni tim, jer zanimljivo je da nema nijedne uvredljive poruke, bar tako su nam preveli naši prijatelji Litvanci koje smo upoznali ovde u Kaunasu.

D.S.

Pogledajte još