Senzacija na EP: Makedonija u polufinalu!

Makedonija će u polufinalu igrati protiv Španije, koja je ranije danas pobedila Sloveniju sa 86:64.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Lester "Bo" Mekejleb sa 23 poena. Vojdan Stojanovski dodao je 15, a Vlado Ilijevski 13 poena. Pero Antić završio je meč sa osam poena, od kojih je pet postigao u poslednjih pet minuta.

Litvaniju su predvodili Robertas Javtokas sa 13 i Darijus Songaila sa 12 poena.

POGLEDAJ VIDEO: Makedonija izbacila Litvaniju

Makedonija je gotovo tokom čitavog meča bila u zaostatku, ali se nijednog trenutka nije predavala i uspela je da povede u poslednjem minutu, a do pobede dođe 11 sekundi pre kraja.

Litvanija je kontrolisala meč u prvom poluvremenu, ali se u drugom potpuno zaustavio šut, tako da su Makedonci trojkama uspeli da priđu.

(old_image)

Domaćin turnira vodio je 65:61 na 69 sekundi do kraja, ali je Lester Mekejleb uz prodor smanjio na 63:65. U sledećem napadu Rimantas Kaukenas promašio je koš, zabeležio ofanzivni skok i dodao Šarunasu Jasikevičijusu, koji je izgubio loptu 33 sekunde pre kraja.

Mekejleb je promašio sledeći napad, ali je Vojdan Stojanovski ukrao loptu Darijusu Songaili i ona je došla do Vlada Ilijevskog, koji je 11 sekundi pre kraja postigao trojku za 66:65.

POGLEDAJ VIDEO: Slavlje u Makedoniji

Simas Jasaitis je pokušao da bude junak za Litvaniju, ali je promašio šut 5,5 sekundi pre kraja. Loptu je uhvatio Ilijevski, koji je fauliran pola sekunde pre kraja. On je pogodio prvo, a promašio drugo bacanje za veliku radost Makedonije.

Utakmica Španija-Makedonija igra se u petak.

POGLEDAJ FOTO GALERIJU: Makedonija i Španija u polufinalu

Beta

Pogledajte još