Žarko Radunković, bivši vojni ataše SRJ ubijen u Libiji

0

Penzionisani pukovnik Žarko Radunković, bivši vojni izaslanik SRJ u Libiji, pronađen je mrtav u toj zemlji. Pretpostavlja se da su pobunjenici sumnjali da je on trgovao oružjem i organizovao plaćenike za račun Gadafija.

Porodici je saopšteno da je Radunković umro prirodnom smrću, ali se u obaveštajnim krugovima, kako prenose beogradski mediji, veruje da je on ubijen. Pretpostavlja se da su pobunjenici sumnjali da je on trgovao oružjem i organizovao plaćenike za račun Gadafija.

Kako navodi „Blic“ Radunković je ubijen u subotu, a nejgovo telo se i dalje nalazi u Ambasadi Srbije u Tripoliju.

List „Alo“ navodi da je Radunković posle penzionisanja u vojsci radio za firmu „Kofis“, čiji je vlasnik general Radoš Rubaković. Ova firma je navodno trgovala vojnom opremom upravo u Libiji.

Iz vrha bezbednosnih struktura Srbije juče je nezvanično potvrđeno da je Radunković bio „poslovno angažovan“ u Libiji i da je prema njihovim informacijama umro od infarkta u našoj ambasadi u Tripoliju.

Radunković je bio poznat kao vrhunski vojni stručnjak i poznavalac prilika u Libiji, u kojoj je od 2000. do 2005. godine bio vojni izaslanik naše zemlje.

Isti izvor dodaje da se proveravaju saznanja obaveštajnih službi da je upravo Radunković, pored trgovine oružjem i vojnom opremom, organizovao i odlazak srpskih plaćenika u ratnu Libiju.

Ovaj bivši vojni ataše dovodi se i u vezu sa angažovanjem petorice srpskih državljana, koji su prošlog meseca uhapšeni u Libiji, piše „Blic“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.