Uskoro mišljenje Evropske komisije

BEOGRAD, 15. septembra 2011. (Beta) - Visoki zvaničnik Evropske komisije za proširenje Stefano Sanino rekao je u četvrtak u Beogradu da je Srbija veoma blizu važne tačke kada će biti izneto mišljenje Evropske komisije o njenoj kandidaturi za ulazak u EU.

"Veoma smo blizu važnog trenutka, za ovu zemlju i za nas, kada će biti izdato mišljenje da Srbija dobije status kandidata", rekao je Sanino, generalni direktor generalnog direktorata za proširenje u Evropskoj komisiji.

Sanino je takodje ocenio da je Srbija ostvarila izvanredan napredak u reformama za evropske integracije. "Moramo biti svesni da su svi elementi tu, i uzećemo to u obzir kada budemo donosili odluku", dodao je.

Kao učesnik na prvom Beogradskom bezbednosnom forumu u Domu vojske, Sanino je rekao da treba nastaviti proces proširenja Unije na zapad Balkana, ali zasnovan na zaslugama pošto su zemlje regiona ostvarile različit stepen razvoja.

"Iz te perspektive moramo biti svesni napretka", rekao je Sanino i ocenio da je izvanredan napredak Srbije u evropskoj agendi u smislu reformi i promena.

..

Pogledajte još