Uskoro uredba o rokovima plaćanja

BEOGRAD, 15. septembra 2011. (Beta) - Uredba o ograničavanju roka za izmirenje obaveza države prema dobavljačima trebalo bi da bude završena u narednih 10 dana, izjavila je u četvrtak potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović.

"U ovom trenutku u mom kabinetu se radi predlog uredbe koji će se usaglasiti s Ministarstvom finansija i Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja", rekla je ona novinarima nakon promocije izložbe Etno mreže u Beogradu.

"Privreda od nas (Vlade Srbije) očekuje da tačno definišemo, kao odgovorna država, na koji način ćemo izmirivati svoje obaveze i da naručujemo ono što možemo da platimo", rekla je Kalanovićeva.

To znači, kako je navela, da će svi državni organi i javna preduzeća, lokalne samouprave i njihova javna preduzeća imati ograničen rok plaćanja, kamatu u slučaju da ne placahju obaveze, ali i odredjenu kaznu za neizmirivanje obaveza.

Kalanovićeva je dodala da je u prethodnom periodu završeno sagledavanje dugovanja koja država na centralnom i na lokalnom nivou ima prema privrednim subjektima i da je "krajnje vreme da se uredba usvoji".

...

Pogledajte još