Imlek ne reciklira mleko

0

BEOGRAD, 15. septembra 2011. (Beta) – Kompanija Denjub fuds grupa (DFG) u čijem je sastavu beogradski "Imlek" u četvrtak je negirala da se u nekim zemljama iz regiona reciklira mleko te mlekare kome je istekao rok trajanja.

BEOGRAD, 15. septembra 2011. (Beta) – Kompanija Denjub fuds grupa (DFG) u čijem je sastavu beogradski „Imlek“ u četvrtak je negirala da se u nekim zemljama iz regiona reciklira mleko te mlekare kome je istekao rok trajanja.

Proteklih nekoliko dana na internetu se pojavila informacija da se u nekim od zemalja iz regiona reciklira mleko kome je istekao rok trajanja.

„U ‘Imleku’ to nije slučaj, a sigurno nije ni u zemljama u okruženju. Proizvodnja u ‘Imleku’ je pod stalnim inspekcijskim nadzorom i kontrolom i poštuju se svi medjunarodni sertifikati i standardi koji ni u kom slučaju ne dozvoljavaju reciklažu mleka“, navodi se u saopštenju DFG.

U toj grupi, čiji je deo najveća srpska mlekara „Imlek“, ističu da ne postoji tehnologija koja na tako visokom termičkom tretmanu tretira mleko koje se vraća u upotrebu, dodajući da reciklaža mleka pasterizovanjem na visokim temperaturama nema nikakvog smisla.

Prema rečima direktorke korporativnih i regulatornih poslova DFG Svetlane Glumac, najjednostavnijim testom kod kuće može se napraviti proba šta se dešava kada mleko termički više puta obradite.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.