Imlek ne reciklira mleko

BEOGRAD, 15. septembra 2011. (Beta) - Kompanija Denjub fuds grupa (DFG) u čijem je sastavu beogradski "Imlek" u četvrtak je negirala da se u nekim zemljama iz regiona reciklira mleko te mlekare kome je istekao rok trajanja.

Proteklih nekoliko dana na internetu se pojavila informacija da se u nekim od zemalja iz regiona reciklira mleko kome je istekao rok trajanja.

"U 'Imleku' to nije slučaj, a sigurno nije ni u zemljama u okruženju. Proizvodnja u 'Imleku' je pod stalnim inspekcijskim nadzorom i kontrolom i poštuju se svi medjunarodni sertifikati i standardi koji ni u kom slučaju ne dozvoljavaju reciklažu mleka", navodi se u saopštenju DFG.

U toj grupi, čiji je deo najveća srpska mlekara "Imlek", ističu da ne postoji tehnologija koja na tako visokom termičkom tretmanu tretira mleko koje se vraća u upotrebu, dodajući da reciklaža mleka pasterizovanjem na visokim temperaturama nema nikakvog smisla.

Prema rečima direktorke korporativnih i regulatornih poslova DFG Svetlane Glumac, najjednostavnijim testom kod kuće može se napraviti proba šta se dešava kada mleko termički više puta obradite.

...

Pogledajte još