Rasmunsen: Nema povratka nazad

0

PRIŠTINA, 15. septembra 2011. (Beta) – Generalni sekretar NATO, Anders Fog Rasmusen pozvao je u četvrtak u Prištini sve na Kosovu da nastave dijalog i istakao da "nema povratka nazad" i da jednostrani potezi neće biti korisni.

PRIŠTINA, 15. septembra 2011. (Beta) – Generalni sekretar NATO, Anders Fog Rasmusen pozvao je u četvrtak u Prištini sve na Kosovu da nastave dijalog i istakao da „nema povratka nazad“ i da jednostrani potezi neće biti korisni.

„Ja ocekujem da sve zajednice i svi lideri pokažu najveću brigu u njihovim akcijama narednih dana na stvaranju mnogo sigurnije budućnosti“, rekao je Rasmusen posle sastanka sa predsednikom Vlade Kosova Hašimom Tačijem.

Rasmunsen je ocenio da su dogadjaji na Kosovu znacajni i za širu stabilnost u regionu, i dodao da od vraćanja tenzija iz prošlosti niko neće profitirati.

„Pozivam sve lidere i sve zajednice da nastave sa promocijom dijaloga i stabilnosti, zato sto niko nece profitirati od vraćanja tenzija iz prošlosti“, rekao je Rasmunsen.

Ocenio je da su sukobi loši za Kosovo i njegov imidž i jasan korak unazad od ostvarenog napretka. Rasmusen je istakao da želi da bude potpuno jasan i da „nema povratka nazad“.

Tači je rekao da na severu Kosova nema reda, zakona i pravde.

..

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.