Đoković: Umoran sam, ali radujem se Dejvis kupu

"Nije tajna da sam umoran fizički i psihički. Imao sam uspešnu turneju po SAD, osvojio sam titulu na Otvorenom prvenstvu SAD. Srećan sam što sam se vratio, što mogu da proslavim titulu s mojom porodicom, mojim ljudima i što ću igrati u Dejvis kupu", rekao je Đoković novinarima u Beogradskoj areni.

Najbolji teniser sveta predvodiće reprezentaciju Srbije u polufinalnom meču Svetske grupe Dejvis kupa u duelu sa Argentinom koji počinje sutra u Beogradu.

Prošle godine, Đoković zbog umora nije mogao da igra prvog dana takmičenja u Dejvis kupu.

"Moguće je da neću igrati, ali i da ću igrati. Sada smo se dogovorili da igram. Treniraću, pa ćemo da vidimo kako ću se osećati. Ne zavisi sve od mene, već od mog tima i selektora", rekao je Đoković.

On je dodao da voli Dejvis kup, jer je to posebno takmičenje, u kojem teniseri ne igraju za sebe, već za svoju državu.

"Volim da igram za svoju državu. Mnogo vrhunskih tenisera igra mnogo i teško im je da igraju u Dejvis kupu. Ja sam sada u sličnoj situaciji kao prošle godine, ali titula u ovom takmičenja dala mi je mnogo energije, dala mi je krila", rekao je Đoković.

Najbolji svetski teniser podsetio je da Dejvis kup reprezentacija nikada nije izgubila u Beogradskoj areni i dodao da se nada da će i dalje održati tu tradiciju.

Na pitanje novinara da li mu se ova godina čini kao san, on je odgovorio: "Mnogo toga je neverovatno od onoga šta mi se događa. Osvojio sam tri gren slema ove godine i mnogo mečeva uzastopno sam pobedio. Međutim, mnogo teškog rada uložio sam u prošlim godinama i sada mi se isplaćuje".

Đoković bi trebalo u prvom meču Dejvis kupa da igra sa Davidom Nalbadijanom.

"David je igrač koji je dao mnogo toga svojoj državi. On je veoma uspešan Dejvis kup igrač, koji je igrao u finalima ovog takmičenja. U poslednjih 10 godina bio je među pet najboljih svetskih tenisera. Veoma je iskusan, tako da očekujem težak meč", rekao je Đoković.

Beta

Pogledajte još