Ivković: Teško bez Tepića i Rašića

"Mislim da smo zasluženo izgubili utakmicu, jer su Rusi bili bolji, ali isto tako smatram da deset poena razlike nije realan rezultat, jer smo tokom cele utakmice bili blizu preokreta", kazao je Ivković novinarima u Kaunasu posle poraza u četvrtak uveče od 67:77.

Srbija će u petak u 14.00 igrati protiv Grčke u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta, dok će se Rusija u polufinalu sastati sa Francuskom.

POGLEDAJ FOTO GALERIJU: Orlovi igrali kao vrapci!

"Trebalo nam je malo više koncentracije, jedan skok više, jedna greška manje, da se prelomi utakmica. Postojala je želja kod igrača, ali smo od 77 poena 37 primili lako", kazao je Ivković.

On je ocenio da je na poraz uticalo i odsustvo dvojice povređenih igrača, Aleksandra Rašića i Milenka Tepića.

(old_image)

"Protiv nešto agresivnije odbrane nama je bio potreban drugi iskusan bek i onda bi naš odgovor bio dosta kvalitetniji", dodao je Ivković.

POGLEDAJ VIDEO: Orlovi poraženi od Rusije

Da bi se plasirala u kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, Srbija će morati da pobedi Grčku.

"Imamo samo 15 sati da se pripremimo za utakmicu protiv Grčke i podignemo igrače kojima je ovaj poraz veoma teško pao. Računam i verujem u karakter tima", dodao je Ivković.

POGLEDAJ VIDEO:
Mozgov zakucao Srbiju

Finalisti Evropskog prvenstva u Litvaniji plasiraće se direktno na Olimpijske igre, dok će reprezentacije koje budu raspoređene od trećeg do šestog mesta igrati u kvalifikacijama.


Beta

Pogledajte još