Ivković: Nemam objašnjenje!

"Izgubili smo neobično i neočekivano, a kad kažem neobično, to znači da smo izgubili na način na koji nisam mogao da pretpostavim. Praktično smo izgubili u prvoj četvrtini u kojoj smo primili rekordna 34 poena, što mislim da se još nije desilo u duelu timova iste kategorije", rekao je Ivković.

Iskusni stručnjak dodao je da je ovo bila ključna utakmica, zbog čega je još teže razumeti tako loš početak.

"Razgovarao sam sa igračima, pokušavao da nađem razloge, ali i dalje jednostavno nisam u stanju da ih pronađem. Pogotovo što smo sve tri sledeće četvrtine uspeli da dobijemo", istakao je Ivković.

(old_image)

Selektor kaže da prihvata odgovornost za neuspeh, iako je mnogo faktora, pre svega zdravstveni bilten, uticao da se ne ostavri zacrtani cilj - plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre.

"Sigurno je da sam ja najodgovorniji, ali u isto vreme nemam objašnjenje za ovo što se desilo. Otkako sam počeo da radim, kao mlad trener, vodio sam više od 1.000 utakmica i
ovo mi se nikad nije dogodilo
", rekao je Ivković i dodao da se zbog toga oseća loše.

POGLEDAJ FOTO GALERIJU
: Grci prizemljili orlove

Meni je, kaže Ivković, lako da prihvatim odgovornost, ali sa svim svojim znanjem i iskustvom, nisam mogao da pretpostavim što će se dogoditi.

"Nemam pravo da tražim nikakvo opravdanje, ali mi nismo bili onaj isti tim koji se pripremao četiri godine", rekao je Ivković i zaključio da i pored svih pehova i povreda šampionat nije smeo da se završi na ovaj način.

FoNet

Pogledajte još