Nema razgovora o pitanjima prelaza

PRIŠTINA, 17. septembra 2011. (Beta) - Vlada Kosova neće prihvatiti nikakve razgovore o razmeštanju pripadnika policije i carine Kosova na prelaze Jarinje i Brnjak jer se radi o pitanjima unutrašnjeg uredjenja Kosova, rekao je agenciji Beta visoki predstavnik Vlade Kosova.

Visoki zvaničnik vlade koji je želeo da ostane anoniman rekao je da je pitanje razmeštanja pripadnika policije i carine Kosova na prelaze Jarinje i Brnjak pitanje unutrašnjeg uredjenja i da se o tome neće prihvatiti bilo kakav razgovor.

On je ponovio stavove šefice ksovske delegacije Edite Tahiri da se o unutrašnjim pitanjima neće razgovarati sa zvaničnim Beogradom, jer je Kosovo "nezavisna i suverena država" i u vezi sa tim, kako je istakla, postoji saglasnost i predstavnika Evropske unije i SAD.

Šef pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je sinoć da je Srbija Evropskoj uniji dostavila predlog za rešenje problema na prelazima Brnjak i Jarinje kojim se predvidja da kosovski policajci i carinici ne budu na tim prelazima.

Stefanović je rekao da se predlogom traži i da to pitanje bude deo dijaloga Beograda i Prištine.

..

Pogledajte još