Đoković: Nisam ljut, razočaran sam!

"Osećam se razočarano što se meč završio na ovaj način, svi smo bili svesni da nisam ni 60 procenata zdrav, ali sam rešio da ipak rizikujem. Napravio sam nekoliko naglih poteza koji su isprovocirali povredu", rekao je srpski teniser posle meča.

Prvi set u meču Huan Martin del Potro je dobio u taj brejku a Đoković je u drugom setu morao da preda meč zbog bolova u leđima. Lekar srpskgo tima Zdenko Milinković kazao je da stepen povrede najboljeg tenisera sveta još nije utvrđen.

"Lekarski tim je u procesu utvrđivanja stepena povrede i Novaka danas očekuju ispitivanja"
, rekao je Milinković.

"Prve bolove sam osetio na početku US opena a u finalu sam ih provocirao do krajnjih granica. Nisam imao vremena da se oporavim, ali smo s obzirom na važnost meča, mislili da je bolje da igram ja nego Viktor Troicki"
, rekao je Đoković.

POGLEDAJ FOTO GALERIJU: Novakova povreda odnela "salataru"

On je dodao i da "nije ljut" na kolega koje su posle prvog dana gubili sa 2:0, jer "ne može svaki put da se pobedi".

"Verovali smo da možemo da se vratimo u meč, ali je Del Potro danas bio odličan, a ja nisam bio u stanju da završim duel", kazao je najbolji teniser sveta.

Na molbu novinarke iz Makedonije da pozdravi navijače u toj zemlji Đoković im je poruči: "Svaka čast na polufinalu Evropskog prvenstva u košarci".

Del Potro je u petak pobedio Janka Tipsarevića sa 3:0 a današnjom predajom Đokovića osvojio je i treći bod za Argentinu koja će u finalu Dejvis kupa igrati sa Španijom.

"Krivo mi je zbog Đokovića, imamo jako dobar odnos i želim mu da se što pre oporavi. Možda je bio umoran jer nije imao puno vremena da se aklimatizuje. Ja sam iskoristio svaku šansu u meču i igrao dobro i mislim da je Argentina zasluženo u finalu", rekao je Argentinac.

POGLEDAJ VIDEO: Nole uz suze predao salataru!

Trijumfom Rafaela Nadala protiv Žoa Vilfreda Conge od 3:0, Španije je danas pobedila Francusku i biće domaćin Argentini u finalu od 2. do 4. decembra.

"Španija je favorit, ali mi imamo dobar tim i želimo da osvojimo Dejvis kup
", rekao je Del Potro.

Beta

Pogledajte još