Kako obavljati dve zahtevne funkcije istovremeno

BEOGRAD, 19. septembra 2011. (Beta) - Programski direktor Transparentnosti Srbija Nemanja Nenadić izjavio je u ponedeljka da nije pitanje da li se poslanik i direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović nalazi u sukobu interesa već kako je moguće da jedan čovek efikasno obavlja dve tako važne i zahtevne funkcije.

Na konferenciji za novinare, Nenadić je rekao da bi Bajatović, kao poslanik, bio u sukobu interesa kada bi se donosio neki zakon koji se tiče "Srbijagasa", ali da inače to ne mora da bude slučaj jer Skupština Srbije nema bitno različite interese od "Srbijagasa".

On je, medjutim, rekao da, uz puno poštovanje prema fizičkim i intelektualnim sposobnostima Bajatovića, ne shvata kako je moguće da on stigne da obavlja dve tako važne funkcije.

Direktor Transparentnosti Vladimir Goati rekao je da su naši političari takvi da bi, kada bi ih neko upitao, verovatno rekli da su sposobni da obavljaju "ne dve, nego pet puta po dve funkcije".

"To su sve renesansne ličnosti. Njima ništa ne smeta da jedan dan projektuju helikopter, drugi dan da slikaju Mona Lizu a posle da prave nacrt za neko utvrdjenje... Mi smo 'puni' takvih ličnosti, samo ih ne prepoznajemo", rekao je Goati.

..

Pogledajte još