Srbija ne mora da menja Zakon o radu

BEOGRAD, 19. septembra 2011. (Beta) - Ministar rada i socijalne politike Srbije Rasim Ljajić izjavio je u ponedeljak da Srbija ne mora da menja Zakon o radu zbog sporazuma sa Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF).

"Mi nismo u obavezi da izvršimo izmene i dopune Zakona o radu, već da na sledećoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta, a najkasnije do kraja oktobra, razmatramo predlog tih izmena", rekao je Ljajić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije posle sednice Saveta.

Ljajić je naglasio da će se Zakon o radu menjati samo ako bude postignuta puna saglasnost Vlade, sindikata i poslodavaca u okviru Saveta.

On je dodao da se razgovaralo i o izmenama zakona koje se tiču isplate otpremnina, ali da niko nije tražio ukidanje otpremnina. "Ono o čemu smo razgovarali je da sprečimo mogućnost da neko po istom osnovu dobije dva puta otpremninu", istakao je ministar rada.

Ljajić je kazao da se sa MMF-om razgovaralo i o mogućnosti da se rad na odredjeno vreme produži sa 12 meseci na tri godine, ali nije doneta nikakva odluka. Kako je dodao, i o tome će se razgovarati u oktobru.

...

Pogledajte još