Novac za 26 projekata

BEOGRAD, 19. septembra 2011. (Beta) - Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) objavio je u ponedeljak da je u uži izbor za novčanu podršku popularizaciji interneta ušlo 26 projekta.

Kako se navodi u saopštenju RNIDS (www.rnids.rs), konačan spisak odabranih projekata i iznos koji će dobiti za realizaciju biće objavljen nakon 21. septembra, do kada je rok za dostavljanje eventualnih korekcija, jer nijedan projekat nije dobio pun traženi iznos.

Na konkurs RNIDS-a prijavljen je 191 projekat, a komisija je prilikom pravljenja užeg izbora uzela u obzir doprinos projekta u razvoju interneta i telekomunikacija, kao i troškove koje bi finasirao taj registar.

Novac koji dodeljuje Fond RNIDS namenjen je za pravljenje društveno korisnih sadržaja na internetu namenjenih gradjanima Srbije, a projekti moraju da budu u skladu sa Strategijom razvoja informacionog društva.

Najmanji iznos pomoći po projektu je 100.000 dinara, a najveći milion dinara, dok je krajnji rok za realizaciju projekata 1. mart 2012. godine.

...

Pogledajte još