Završena rasprava o zakonu o zaštiti poslovne tajne

BEOGRAD, 19. septembra 2011. (Beta) - Skupština Srbije razmotrila je u ponedeljak amandmane na Predlog zakona o zaštiti poslovne tajne, čime je završena rasprava o svim tačkama dnevnog reda vanredne sednice.

Potpredsednica parlamenta Gordana Čomić rekla je da će naknadno biti zakazan dan za glasanje o tim zakonima, medju kojima su i predlozi zakona o krivičnom i o parničnom postupku.

Parlament će u utorak početi novu vanrednu sednicu na čijem dnevnom redu su predlozi zakona o javnoj svojini i o restituciji kao i izmene Zakona o vraćanju imovine crkvama i verskim zajednicama, čije je usvajanje uslov za sticanje statusa kandidata za članstvo u EU.

U raspravi o 16 amandmana na zakonsko rešenje o poslovnoj tajni, poslanici Srpske radikalne stranke i Demokratske stranke Srbije ocenili su da je zakon nedorečen, neprimenjiv i da neće doprineti da poslovna tajna bude zaštićena.

Poslanici DSS su naveli da je zakon o zaštiti poslovne tajne potreban Srbiji ali da je predloženo rešenje pisano na brzinu, uopšteno, puno fraza i da će njegova primena izazvati probleme u praksi.

..

Pogledajte još