Arktička priča

Topla priča o odrastanju u surovim uslovima aktičkih tundri zasmejaće vas, a na momente i rasplakati dok budete pratili Nanu, mladunče polarnog medveda i Silu, malog morža na njihovom uzbudljivom, osam godina dugom putovanju od rođenja do zrelosti. Zadivljujući snimci ledenih prostranstava i sve lepote i okrutnosti Majke Prirode predstavljaju idealnu scenografiju za ovu epsku sagu o ljubavi i prijateljstvu u životinjskom svetu.

Producenti filma su više od 10 godina proveli prateći svoje glavne junake. Na preko 800 časova snimljenog materijala zabeleženi su neki od najređih prizora ikada viđenih u prirodi, uključujući i drugarstvo polarnog medvedića i morža. Na početku filma upoznajemo Nanu i Silu i njihove prve nespretne korake u novom i nepoznatom svetu; slede teške lekcije o opstanku u nemogućim uslovima, nalaženju hrane i skloništa, odbrani od mnogobrojnih neprijatelja... Konačno, krug života se zatvara kada naše junakinje konačno pronađu svoje "jače polovine" i same dobiju mladunce, koje moraju da nauče svemu što su i same prošle.

Iako je glavni zaplet sam po sebi interesantan i, zahvaljujući odličnoj fotografiji, na trenutke fascinantan, tema koja se provlači tokom celog filma jesu klimatske promene i posledice koje one imaju po životinjski svet, dok topljenje polarne kape preti da uništi Nanino i Silino prirodno stanište.

"Arktična priča" je pravi porodični film, koji će zaokupiti i klince i njihove roditelje, razotkrivši neke od najdirljivijih tajni ledenog kraljevstva.

Pogledajte još