Gde se krije Vojska mrtvih?

Povod za istraživanje predstavljaju određena svedočenja o zvuku koraka, igri senki, pokretnoj izmaglici i osećaju praćenja. Postoji i zid koji je služio za pogubljenja ispred koga je ubijeno na stotine ljudi. Upravo tu se navodno čuju pucnji. Takođe postoje navodi o posebnoj prostoriji u donjem delu tvrđave koja se koristila za satanističke rituale, a u kojoj se nalaze životinjski ili ljudski ostaci. Za tu prostoriju postoje svedočenja o pokretnim belim senkama.

Tvrđava se nalazi iznad mnoštva podzemnih tunela, a istoričar Alen Panjković objašnjava da je razlog tome činjenica da je tokom vladavine Austro-Ugarske monarhije ova tvrđava bila poslednja odbrana hrišćanstva i predstavlja jednu od najvećih očuvanih tvrđava u Evropi.

Istražitelji, veterani u svom poslu, posebnim tehničkim metodama otkrivaju da li Petrovaradinsku tvrđaju zaista opsedaju duhovi.

“Lovce na duhove” čini ekipa istraživača paranormalnih pojava koji koriste naučne tehnike kako bi istražili neke od najpoznatijih ukletih mesta na svetu. Svake nedelje ovaj tim putuje na najudaljenija mesta na svetu, u potrazi za odgovorima na bizarne natprirodne misterije.

Pogledajte još