Partizan želi pobede u Ligi šampiona

"Obećavam dobru pripremu i veliku borbu sa svim protivnicima. Imamo ambicije da pobedimo i sa njom ulazimo u svaku utakmicu", rekao je Brković na konferenciji za štampu.

On je dodao da rukometaši beogradskog kluba imaju obevezu ali i želju da se dostojanstveno bore i skupe dovoljno bodova za nastavak takmičenja.

U Grupi G Lige šampiona sa Partizanom će igrati španski Ademar Leon, Kopenhagen iz Danske, mađarski PIK Seged, Kil iz nemačke I francuski Monpelje. Prve četiri tima plasiraće se u sledeću fazu takmičenja.

Kil i Monpelje su bili šampioni Evrope dok je Kopenhagen najbogatiji rukometni klub u Evropi za koji nastupa Mihael Hansen jedan od najboljih rukometaša na svetu, ocenio je sportski direktor i bivši rukometaš Partizana, Stojan Avramović.

"Nalazimo se u vrlo teškoj grupi, takozvanoj grupi 'smrti'. Ali možemo da se nosimo sa Segedinom i Ademar Leonom a pokušaćemo da iznenadimo i ostale rivale", rekao je Avramović.

"Mnogi nas nisu očekivali ovde ali mi smo dokazali da vredimo", kazao je sportski direktor beogradskog kluba.

Partizan će biti domaćin na prve dve utakmice u hali Milenijum u Vršcu jer je u terminima odigravanja utakmica beogradska hala Pionir zauzeta zbog Evropskog prvenstva za odbojkašice i Svetskog prvenstva u tekvandou.

"Kriterijumi Evropske rukometne federacija su vrlo rigorozni i postavljeni su strogi uslovi za odigravanje utakmica na domaćem terenu zbog kojih ćemo prva dva meča kao domaćini igrati u Vršcu", rekao je generalni sekretar Partizana, Predrag Jušković.

"Pošto je hala Pionir zauzeta mi smo želeli da igarmo u dvorni Sportskog centra voždovac ili na Banjici ali se EHF nije složio sa tim pa smo morali da pronađemo drugo rešenje", dodao je on.

Partizan je pokušao da promeni termine odigravanja utakmica ili da zameni domaćinstvo sa ekipama iz grupe ali nije bilo razumevanja u drugim klubovima i Evropskoj federaciji, naveo je Jušković.

Ipak, u beogradskom klubu smatraju da će utakmice u Vršcu biti posećene i da će publika pružiti neophodnu podršku rukometašima kako bi ostvarili što bolji rezultat u elitnom evropskom takmičenju.

Prvu utakmicu Partizan će igrati 1. oktobra protiv Kopenhagena u Vršcu a komplet karata za svih pet utakimica na kojima će naš tim biti domaćin košta 2.500 dinara dok će cena pojedinačne ulaznice biti 700 dinara.

Beta

Pogledajte još