Bryan Ferry - Romantično putovanje u prošlost

Iako smo se uplašili da će se odlaganje zbog bolesti od pre nekoliko meseci završiti otkazivanjem njegovog nastupa, Brajan Feri je ipak došao i ponovo uspeo da oduševi svoje fanove.

Uz prvu ozbiljnu kišu u Beogradu, publika se okupljala mirno, bez pompe i žurbe. Koncert je počeo sa petnaestak minuta zakašnjenja, i kako je i počelo, tako se veče i nastavilo: profestionalno i sa puno poštovanja prema publici!

"I' m Into You", pa odmah potom i jedan od najvećih hitova, „Slave to love“... tek da pokaže da će se mnogi ove večeri prisetiti nekih lepih trenutaka iz prošlosti, uz čoveka koji je i tada šarmirao publiku širom sveta.

Nije izgubio „oštricu“, i dalje je ovaj čovek sposoban da vas očara svojim glasom, ponašanjem, pesmama. I nisu samo sećanja ključna, ima on još energije da pokaže svoje kvalitete i znanje koje je „pokupio“ tokom višedecenijske karijere.

(old_image)

Poštovanje prema onima koji ga vole on ukazuje na svakom koraku. Već pomenuti profesionalizam je sveprisutan na nastupima. Od tačnosti, preko svakog detalja koji na bini vidite i koji se na bini desi.

Veliki i kompletan bend, od 14 članova, sastavljen od vrsnih muzičara i navežban tako da sve te pesme iznese bez greške. 4 prateća vokala, igračice, veliki video bim iza bine na kojem se „vrte“ spotovi... sve u skladu sa porukama i energijom.

POGLEDAJ FOTOGALERIJU: Brajan Feri u Beogradu

Odela, šljokice i osmesi... i kada tome dodate još i glas ove legende popa, i pesme uz koje su možda čak i vaši roditelji plesali kada su bili mladi... velike su šanse da se osetite dobro, posebno i romantično...

"Don't Stop The Dance", zatim i povratak na sam početak Roxy music uz "If There Is Something", pa obrada velikog hita (u zanimljivom aranžmanu) „All along the Watchtower“...

Nizale su se pesme iz svih perioda njegove karijere, publika je uživala, aplaudirala, podržavala svaku solažu ili pesmu koju voli, njihala se uz romantične balade... do pauze.

Nakon 20ak minuta odmora, Brajan je nastavio u istom ritmu, sa istim raspoloženjem da razgaljuje prisutne, pa smo čuli i „Smoke Gets in Your Eyes“, „Oh Yeah“ ,„Avalon“, „Love is a Drug“, „Let’s stick together“, „Jealous Guy“... sve što ste hteli da čujete, bilo je tu. I ono što ste hteli od njega da vidite, desilo se.

Lagano je, u svom stilu, išao sa pesme na pesmu, svirao klavijature, usnu harmoniku, plesao.
Ne toliko energično koliko razoružavajuće. Ne toliko za đuskanje koliko za zagrljaje i nostalgiju. Ali potpuno, lepo i umirujuće.

Još jednom je ovaj veliki šarmer uspeo da pokrene emocije i ušuška publiku svojom muzikom. Kao što je radio nekad, kao što je uspevao sve ovo vreme. I kao što će, nadamo se, uraditi još koji put.

Pogledajte još