Nedopustivo iznošenje detalja iz istrage

BEOGRAD, 21. septembra 2011. (Beta) - Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je u sredu da je nedopustivo i nezakonito saopštavanje javnosti podataka iz istrage o zloupotrebama u nabavci vakcina.

"Izjave koje su u utorak date izlaze iz okvira zakonom odredjenih radnji. Nedopustivo je javno saopštavanje podataka iz istrage i mora se poštovati procedura", rekao je Stanković na konferenciji za novinare, ne precizirajući na koga je mislio.

Mediji su u utorak preneli izjavu ministarke pravde Snežane Malović koja je rekla da je u pretkrivičnom postupku utvrdjeno da su neke informacije o vakcinama, koje je bivši ministar zdravlja Tomica Milosavljević iznosio u javnosti, stigle od uhapšene bivše direktorke Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlane Vukajlović.

Ona je dodala da treba utvrditi da li je Milosavljević znao da su netačni podaci koje je dobijao od Svetlane Vukajlović.

Svetlana Vukajlović, direktor firme Jugohemija farmacija Vladimir Gravar i vlasnik preduzeća Detap Ljubomir Pavićević uhapšeni su zbog sumnje da su učestvovali u zloupotrebama u nabavci vakcina protiv novog gripa i oštetili budžet za 1,27 miliona evra.

..

Pogledajte još