Crteži Roberta Redforda prvi put u javnosti

MONAKO, 21. septembra 2011. (Beta-AFP) - Crteži američkog glumca i režisera Roberta Redforda predstavljeni su javnosti prvi put, na izložbi "Alternativelight" u Monaku koja otkriva "tajne vrtove" umetnika iz različitih delova sveta.

Trideset šestoro umetnika - slikara, fotografa, režisera, vajara, glumaca, pisaca -, otkrivaju svoje skrivene talente ili nova lica svog stvaralaštva, poput Redforda i njegove žene Sibil Sagars Redford, koja je prisustvovala svečanom otvaranju izložbe u utorak uveče. U postavci su reprodukcije pet Redfordovih crteža - četiri ženska akta i portret muškarca, uradjenih ugljem, mastilom, pastelnim bojama i olovkom i nastalih izmedju 1957. i 1960.

Redford je skice naslikao tokom svojih "boemskih godina" provedenih u Parizu i Beču, gde je studirao likovne umetnosti, a potom se vratio u SAD i obrazovao se za režisera dok nije otkriven kao glumac, rekla je njegova supruga Frans presu. Pet crteža ponudjeno je na prodaju (12.500 evra po aktu i 15.000 evra za portret), kao i svi ostali eksponati na izložbi. Prihod je namenjen dvema organizacijama koje pomažu mladima u teškoćama.

..

Pogledajte još