Punto će se proizvoditi i sledeće godine

KRAGUJEVAC, 21. septembra 2011. (Beta) - U Kragujevcu će se i 2012. godine proizvoditi model "punto klasik", uprkos smanjenju prodaje, najavio je u sredu novi direktor fabrike "Fijat automobili Srbija" Antonio Ćezare Ferara.

Ferara je na konferenciji za novinare u Kragujevcu rekao da tržište "nije u svom najboljem izdanju zbog nekoliko faktora, a Fijat je, kao i drugi, pod uticajem sveobuhvatnog pada tržišta".

"Segment kojem pripada 'punto' izgleda da je najviše pod uticajem pada tržišta, ali nastavićemo proizvodnju i iduće godine, a koliko i do kada - zavisiće od tražnje", rekao je Ferara.

Direktor fabrike "Fijat automobili Srbija" je rekao da je bitno da Fijat ima najpovoljniju ponudu za "punto klasik" i da nudi kupcima da voze jedini domaći automobil - proizveden u fabrici u Kragujevcu.

Serijska proizvodnja Fijatovog modela vozila L-zero počeće do leta iduće godine. U fabriku će biti ugradjena oprema čiji je kapacitet proizvodnja od 30 do 60 automobila po satu, odnosno 250.000 vozila godišnje. Predvidjena su dve verzije novog modela automobila B klase.

...

Pogledajte još