Šokantno: Dečaci se bore u kavezima!

0

Iz engleskog grada Prestona u pokrajini Lancashire stižu šokantne slike dečaka koji se bez ikakve zaštitne opreme i rukavica bore u kavezima. Reč je o deci koja idu u osnovnu školu, a najmlađi među njima imaju osam i devet godina. Još je šokantnije, prenosi "Daily Mail", što borbe u publici posmatraju njihovi očevi s pivom u rukama!

Organizatori u svoju odbranu kažu da se deca u tim borbama ne smeju udarati kolenima, laktovima, šakama ili nogama, već se samo rvu, a jasno je vidljivo da se ta pravila ne poštuju.

Policija je objavila da klub u kojem se održavaju borbe ima dozvolu, no nisu znali da u njima učestvuju deca. Iz policije su poručili kako nema zakonskih osnova da se borbe zabrane i da se organizator prijavi.

Sam organizator, 28-godišnji Steven Nightingale, inače profesionalni borac u kavezu, tvrdi da je reč o sve popularnijem sportu te da deci ne preti nikakva opasnost. S druge pak strane predstavnici lokalne zajednice smatraju da je reč o varvarskom činu te upozoravaju na moguće trajne fizičke i psihičke posledice za dečake koji u borbama učestvuju.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.