Dolce&Gabbana gase svoj brend!

0

Kraj omiljenog džetseterskog brenda D&G najavili su njeogovi tvorci Domeniko Dolče i Stefano Gabana koji su odluku doneli zbog pada prodaje.

Domeniko i Stefano su na nedelji mode u Milanu predstavili poslednju liniju D&G, najavljujući kraj brenda osnovanog još 1994. i koji je bio namenjen „džetsetrima u pokušaju“ iliti onima sa plićim džepom i velikom željom da budu u trendu.

Međutim, njihova glavna linija „Dolce&Gabbana“, koju čine luksuzni proizvodi po veoma visokim cenama će ipak nastaviti da postoji.

Linija jeftinijih proizvoda sa oznakom „D&G“ bila je zamišljena kao urbana linija i pod tom oznakom su se osim farmerki i majica proizvodili i satovi, obuća, parfemi… Međutim, zbog brojnih problema među kojima su pad prodaje, ali i nedavno suđenje poznatom dizajnerskom paru zbog utaje poreza od 1,4 milijarde dolara na kojem su oslobođeni optužbi, naveli su čelnike ove modne kuće da ukinu liniju „D&G„.

Inače, ova kompanija ima svoje radnje širom sveta, u više od 90 zemalja i jedan su od nafalsifikovanijih brendova. Njihova zaštitna lica su brojne svetske zvezde poput Kajli Minog, Naomi Kembel, Madona, Skarlet Johanson i Lejdi Gaga.

A šta li će sada da nose domaći džetseteri? Muka živa!

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.