EU hoće Paradu ponosa u Crnoj Gori!

Upitan da li bi učešće predstavnika vlasti u organizacionom odboru parade doprinelo bržem organizovanju tog događaja u Crnoj Gori, on je odgovorio da je Vlada odavno odredila svoje predstavnike.

"Ali organizatori nisu bili zadovoljni predlozima, što je, nekako, čudan stav", ocenio je Kacin, napominjući da je po sredi "nepotrebno komplikovanje koje donosi samo nepotrebnu kolateralnu štetu".

On smatra da je bitno da do događaja dođe što pre i veruje da bi Vlada, u svakom slučaju, "napravila sve što je u njenoj moći da ne dođe do nepotrebnih komplikacija".

Prema rečima Kacina, crnogorsko društvo je dosta transparentno, ali "u suštini dosta konzervativno", iako se radi o relativno malom broju stanovnika.

"Zato treba otvarati te tabu teme i pitanja, da bi došlo do svežeg vetra. Bez toga tu napretka neće biti i zato je organizovanje parade ponosa poseban izazov koji donosi posledice, kako pozitivne, tako i negativne", objasnio je Kacin.

U svim društvima i državama pokazalo se, u svakom slučaju, da je pozitivnih posledica na dugi rok znatno više nego negativnih, zaključio je Kacin.

Pogledajte još