Srbija pobedila Francusku na startu

Pred oko 4.500 gledalaca, najbolje odbojkašice Srbije su u "Pioniru" uspele da ostvare plan i osvoje planirana tri boda i tako naprave prvi korak ka osvajanju prvog mesta u grupi, koje obezbeđuje direktan plasman u četvrtfinale.

U duel protiv dosta skromnih Francuskinja, izabranice Zorana Terzića ušle su dosta nervozno i bez prave koncentracije. Bilo je očigledno da osećaju pritisak zbog toga što su prvi put na jednom velikom takmičenju igrale pred svojom publikom.

Do polovine drugog seta, odbojkašice Srbije nisu mogle da se prepoznaju i odigrale su znatno ispod svojih mogućnosti, pa su Francuskinje lako dobije prvi set, a u drugom povele 13:10.

Od tog trenutka, kao da je na teren izašao drugi tim u plavim dresovima. Reprezentativke Srbije su odjednom počele da hvataju sve u odbrani, proradio je blok, a Maja Ognjenović je izvanrednim razigravanjem omogućavala saigračicama lake poene na mreži.

(old_image)

U drugom setu reprezentacija Srbije je napravila seriju od 15:2 i dobila taj deo igre, da bi potom u trećem
deklasirala Francusku, koja je jedva prešla granicu od deset poena. Kada su se oslobodile početnog pritiska, reprezentazivke Srbije su u trećem setu zaigrale i za publiku i osvojile dosta atraktivnih poena.

Igrom koju su prikazale od sredine drugog seta do kraja meča, srpske odbojkašice su nagovestile velike mogućnosti, ali će u narednim utakmicama u grupi, a posebni protiv Nemačke, morati da izbegnu pad u igri kakav su imale danas na početku meča.

U drugoj današnjoj utakmici u A grupi Nemačka je pobedila Ukrajinu rezultatom 3:0 (25:17, 25:15, 25:17).

Sutra se u drugom kolu sastaju Nemačka - Francuska (17) i Srbija - Ukrajina (20).

U prvom kolu C grupe u Zrenjaninu, Češka je pobedila Rumuniju 3:0 (29:27, 25:19, 25:16), a Poljska je istim rezultatom savladala Izrael - 3:0 (25:23, 25:7, 25:15).

Sutra se sastaju Poljska - Češka (16) i Rumunija - Izrael (19).

FoNet

Pogledajte još