Nikada, ali nikada, ne reci svom dečku!

Stvari koje oni ne vole, žene često izgovaraju na dnevnoj bazi i iako se možda čine kao sasvim bezazlene, mogu da ostave dubok trag na vašoj vezi. Tvoj dečko ti možda neće odmah reći da si ga povredila, ali vremenom ćeš skupiti dovoljno minusića zbog kojih će ti jako zameriti.

Ti si mamin sin...

Pravilo u vezi koje se tiče spominjanja majke trebalo bi da bude jednako onom kada je u pitanju svađa dvojice crnaca u Bronksu: ne spominji njegovu majku, nikad!. Jedina situacija u kojoj je ok spominjati njegovu majku jest ako želiš da je pohvališ, a bilo kakvo prigovaranje ostavi za kavu sa prijateljicama. Dečaci jako vole svoje mamice, Frojd je već objasnio zašto, a ti probaj da se rukovodiš ovim savetom ako želiš da izbegneš svađu.

Ćelaviš…

Momcima je kosa ono što su tebi bokovi: stvar na koju si ponosna do trenutka kada priroda ne odluči da pokaže koliko imaš godina. Ti bi njemu sigurno zamerila da te proziva zbog celulita, a on će tebi zameriti ako spominješ njegove zaliske. Dovoljno mu je žao što gubi kosu i bez da mu ti spominješ, a stvar možeš okrenuti na svoju stranu i izneti činjenicu: muškarci ćelave zbog viška testosterona. Ako ništa drugo, time se može utešiti.

Moramo da razgovaramo...

Ove dve reči znače za muškarca samo jedno: nevolju. Ako treba da o nečemu razgovarate, kreni odmah u razgovor, jer ćeš ovakvom najavom izazvati strah i strepnju od onoga što bi moglo da se dogodit. On će uvek pretpostaviti da je nešto pogrešio, a možda se toliko prepadne, pa ti prizna stvari koje nisi htela da čuješ. Odaberi neke druge reči, i sačuvaj mu živce.

(old_image)

Tvoji drugovi su...

Pazi! Njegovi drugovi su tu bili pre tebe, a biće na istom mestu i ako raskinete. Ako ti se ne sviđaju njegovi ortaci, prvo razmisli zašto: ako je stvar u tome da su kreteni koji kvare tvog dečka - ok; ali ako je stvar u tome da si jednostavno previše posesivna, izbegavaj kritikovanje njegovih drugova po svaku cenu. Možda će te poslušati na početku, ali vremenom će ti zameriti što ne voliš njegove prijatelje, a ako bude morao da bira između tebe i njih, možda odabere njih, jer ga oni ne teraju da bira.

Uvek si takav...

Ako je uvek "nekakav" i to ti se ne sviđa, ostavi ga. U suprotnom, drži se sadašnjosti i kritikuj ono što je sada uradio, a ne što je radio pre godinu, dve, deset. Niko ne voli osobu koja zapisuje i pamti sve što je neko napravio loše i poteže to kao argument u novim svađama.


Više me ne voliš...


Ova rečenica ima samo jednu svrhu: ucenjivačkim tonom doći do onoga što želiš
. Ovaj podli potez očit je svakom muškarcu, a ako ga često upotrebljavaš, počećeš da mu jako ideš na živce. Postoje i drugi načini da dobiješ šta želiš, a onaj koji ti preporučujemo je: reci mu šta želiš.


Jel ti zgodna ova devojka?

Ovo je zamka iz koje nema spasa: ako kaže da mu se sviđa, optužićeš ga da švrlja, ako kaže da mu se ne sviđa, optužićeš ga da laže. Mumci znaju da je ovo lavirint bez izlaza, a umesto da glumiš Minotaura i proganjaš ga ovakvim pitanjima, zadrži svoja razmišljanja za sebe: on će ti biti zahvalan.


Moj bivši nikad ovo nije radio...

Pa, to je baš divno, ali budi sigurna da tvog sadašnjeg dečka ne zanima što je tvoj bivši radio i kako. Što se njega tiče, on ti je prvi dečko, i ne želi da zna detalje tvoje prošle veze, kao što ni tebe ne zanima što je i kako radila njegova bivša devojka. Fokusiraj se na stvari koje radi bolje od tvog bivšeg, i nemoj mu predbacivati stvari koje radi lošije. Sigurno je i njegova bivša neke stvari radila bolje od tebe, a koje ti je on prećutao.

Pogledajte još