Srbija lako pobedila Ukrajinu

Najbolje odbojkašice Srbije nisu imale mnogo problema protiv naslabije ekipe u grupi i bez većih problema su ostvarile očekivanu maksimalnu pobedu i sa dosta
samopouzdanja očekuju meč protiv Nemačke, koji će sasvim sigurno biti neuporedivo teži od prva dva.

Za razliku od jučerašnjeg susreta protiv Francuske, kada su počele dosta nervozno i dekoncentrisano,

(old_image)

večeras su reprezentativke Srbije od početka bila veoma agresivne. Odmah su stekle prednost od pet poena i Ukrajinke nisu uspele da uhvate rezultatski priključak.

U drugom setu reprezentacija Srbije je ponovo bila sigurna, a manji pad usledio je u finišu, kada su odbojkašice Ukrajine stigle do zaostataka od samo tri poena (21:18). Tada je, međutim, usledio izvanredan finiš srpskog tima, koji je osvojio četiri poena zaredom.

Treći set je bio prilika da srpske odbojkašice egzibicionim potezima izmame aplauze oko 4.000 gledalaca u "Pioniru" i da na kraju stignu do zasluženog trijumfa.

U drugoj današnjoj utakmici u našoj grupi Nemačka je pobedila Francusku sa 3:0 (25:18, 25:23, 25:18) i takođe ima dve pobede, pa će se sutra protiv Srbije boriti za direktan plasman u četvrtfinale. Ukrajina i Francuska će u međusobnom duelu odlućiti ko će završiti takmičenje, a ko će igrati u osmini finala.

Utakmica Srbija - Nemačka na programu je u ponedeljak od 20 časova. Ukrajina i Francuska sastaju se od 17 časova.

U C grupi, koja se igra u Zrenjaninu, Poljska je pobedila Češku 3:0 (25:20, 28:26, 25:20), dok je Rumunija savladala Izrael istim rezultatom (25:17, 25:23, 25:14).

FoNet

Pogledajte još