Barselona će nositi reklamu na dresu

Klub ove sezone već nosi ime katarskog sponzora na opremi a petogodišnji ugovor trebalo bi da donese Barseloni oko 171 milion evra.

Upravni odbor Barselone saopštio je da je dobit koju će klub ostvariti ključna da bi se stabilizovale finansije kluba koji je prošle godine poslovao sa minusom od devet miliona a ima ukupna dugovanja u visini od 369 miliona.

Barselona do ove sezone nije nosila ime sponzora na svojoj opremi i pre današnjeg glasanja bilo je puno protivnika ratifikacije ugovora.

Katalonci su noslili na dresu znak Unicefa ali od toga nisu imali finansijsku korist.

Bivši predsednik Đoan Laporta najavio je da neće prisustvovati glasanju i kazao da Barselonini dresovi više liče na dresove fudbalske reprezentacije Katara.

Bivši igrač i trener kluba Johan Krojf rekao je da je taj sporazum "vulgaran".

Međutim sadašnji predsednik Barselone Sandro Rosel kazao je da je novac potreban klubu da bi ostao konkurentan, a Laporta je istakao da je to "laž, jer klubu ne nedostaje novac".

Na generalnoj skupštini odlučeno je i da se zabrani pušenje na stadionu Kamp Nou kao i da se razmotri formiranje poseban dela tribina za najvatrenije navijače katalonskog kluba.

Beta

Pogledajte još