Rumunski pop/dance drma ceo svet!

0

Britni, Kristine, Kejti i Gage iz Istočne Evrope polako svojim pop/dance à la "devedesete" melodijama zauzimaju ceo svet. Mnoge pesme uz koje igrate na žurkama su zapravo delo rumunskih zvezda (u stvari, producenti su tu prave "zvezde"). Koje su to rumunske pevačice koje se slušaju u celom svetu?

Alexandra Stan sa klupskim hitom „Mr. Saxobeat„, čija produkcija je u stilu svetskih pop/dance melodija, otvorila je rumunskoj muzici vrata ne samo zemalja regiona, već velikih muzičkih televizija i radio stanica. Pogledajte video, takođe visoke produkcije, za koji bi se oni koji sećaju „neke druge Rumunije“ pitali da li je moguće da je tu nastao. Nego, da li je David Guetta čuo Alexandru?

Lepa Antonia, neki bi rekli „dvojnica“ glumice Megan Fox, i DJ Tom Boxer postali su nezaobilazni deo svake žurke beogradskih „mejnstrim“ klubova sa svojim planetarnim hitom „Morena„. Seksi melodija, „zarazno“ ime koje se ponavlja i seksi Antonia… Izgleda su Rumuni „provalili“ kako se pravi klupski hit za „uvrtanje uz šipku“!

Inna se sigurno pitala kako da se izdvoji među svojim rumunskim koleginicama koje zvuče slično. Možda mladežom iznad usne?! Moderne „devedesete“ iz Rumunije se slušaju u klubovima, a Inna je poznata, pored ostalih, i po pesmama „Sun is Up“ (video u nastavku), Amazing i Deja Vu. Inače, Inna je bila nedavno u Novom Sadu gde ima ozbiljnu bazu fanova svojih „zaraznih“ dance melodija.

Kad Lady Gaga može da ima pesmu „Telephone“ može i Rumunka Andra. Poslušajte OVDE kako zvoni „rumunski telefon“, ali na engleskom.

Sore kaže Love is Music, a Radio Killer poručuje Don't Let The Music End. Tu je i Tara koja nije stidljiva da pokaže svoje ženske atribute dok sličnom bojom glasa poput (bez)broj svojih koleginica saopštava Missing You.

Ela Rose je još jedna „kapljica“ u poplavi rumunskog pop/dancea koji, nama barem, opasno „miriše“ na (zastrašujuće) „devedesete“. Naravno, sa razlikom modernije produkcije.

Iz svega par produkcijiskih kuća u Rumuniji pokrenuta je ova lavina sličnog zvuka i preslikanih pevačica. Ipak, ozbiljniji uspeh, zasluženo, pripao je Alexandri Stan, Antoniji i Inni, dok ostale dame „plutaju“ u aktuelnom trendu, najčešće privlačeći pažnju svojim oskudnim odevanjem. Tako su tu i Mona, Andreea Banica… i mnoge druge ispod čijih imena na YouTube-u nekada piše „porno“. Zašto, pitamo se?!

Ostavite komentar

Your email address will not be published.