Maršuta Parade ponosa ista kao i 2010. godine

0

Maršuta ovogodišnje Parade ponosa, zakazane za nedelju, 2. oktobar, biće ista kao i prošle godine – učesnici će ići od parka Manjež, Nemanjinom, Kneza Miloša i Masarikovom nazad do parka.

Ona je na konferenciji za novinare precizirala da će učesnici i akreditovani novinari u park Manjež moći da uđu od 10 do 11 časova, dok će se od 11 do 12 časova govoriti strani i domaći gosti.

„Šetnja je predviđena od 12 do 13 sati, a od tada, pa do 14 časova, u parku Manjež biće organizovan muzički program„, rekla je članica Organizacionog odbora Parade ponosa Jovanka Todorović.

Član Odbora Goran Miletić je dodao da su organizatori od političara i institucija dobili „prilično dobru“ verbalnu podršku i da, do sada, niko nije pozvao da se parada ne održi.

Ipak, kako je rekao, i pored nekoliko molbi, nije došlo do sastanaka sa gradonačelnikom Beograda, niti sa premijerom i predsednikom Srbije.

U normalnoj i demokratskoj državi predsednik ne mora svaki dan da ponavlja podršku Paradi, ali u državi u kojoj Parada izaziva polemike u javnosti i u kojoj je pod lupom to osnovno pravo, bilo bi dobro da nas i predsednik primi“, poručio je Miletić.

Prema njegovim rečima, bezbednosna situacija situacija je bolja, u odnosu na prošlu godinu, a država je sada spremnija za eventualne incidente jer ima prošlogodišnje iskustvo.

Ono što je isto, konstatovao je Miletić, jeste organizacija javnih skupova koje su ekstremističke organizacije zakazale za 1. i 2. oktobar, što „nije nimalo ohrabrujuće“.

Naravno, sve je to uvijeno u masku verskih okupljanja ili šetnji ili nečeg sličnog, ali može da bude pretnja za bezbednost„, upozorio je Miletić.

Fonet

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.