Maršuta Parade ponosa ista kao i 2010. godine

Ona je na konferenciji za novinare precizirala da će učesnici i akreditovani novinari u park Manjež moći da uđu od 10 do 11 časova, dok će se od 11 do 12 časova govoriti strani i domaći gosti.

"Šetnja je predviđena od 12 do 13 sati, a od tada, pa do 14 časova, u parku Manjež biće organizovan muzički program", rekla je članica Organizacionog odbora Parade ponosa Jovanka Todorović.

Član Odbora Goran Miletić je dodao da su organizatori od političara i institucija dobili "prilično dobru" verbalnu podršku i da, do sada, niko nije pozvao da se parada ne održi.

Ipak, kako je rekao, i pored nekoliko molbi, nije došlo do sastanaka sa gradonačelnikom Beograda, niti sa premijerom i predsednikom Srbije.

"U normalnoj i demokratskoj državi predsednik ne mora svaki dan da ponavlja podršku Paradi, ali u državi u kojoj Parada izaziva polemike u javnosti i u kojoj je pod lupom to osnovno pravo, bilo bi dobro da nas i predsednik primi", poručio je Miletić.

Prema njegovim rečima, bezbednosna situacija situacija je bolja, u odnosu na prošlu godinu, a država je sada spremnija za eventualne incidente jer ima prošlogodišnje iskustvo.

Ono što je isto, konstatovao je Miletić, jeste organizacija javnih skupova koje su ekstremističke organizacije zakazale za 1. i 2. oktobar, što "nije nimalo ohrabrujuće".

"Naravno, sve je to uvijeno u masku verskih okupljanja ili šetnji ili nečeg sličnog, ali može da bude pretnja za bezbednost", upozorio je Miletić.

Fonet

Pogledajte još