Novi Almodovar i još niz hitova na FEST-u!

0

Predstojeći jubilarni 40. FEST, koji će se u Beogradu održati od 24. februara do 4. marta, prikazaće u glavnom programu 75 premijernih filmova i tridesetak u pratećem.

Po rečima Miloš Paramentić, direktor Direkcije FEST-a, posebna pažnja na sledećem „beogradskom festivalu festivala“ biće posvećena jubileju čijim povodom je planirana i monografija FEST-a.

Među filmskim poslasticama koje stižu sa raznih festivala jesu „Drvo života„, koji je dobio Zlatnu palmu na proteklom Kanskom festivalu, u kome glume Bred Pit i Šon Pen, zatim „Dabar“ sa Melom Gibsonom u glavnoj ulozi, „Koža u kojoj živim“ Pedra Almodovara s Antonio Banderasom u glavnoj ulozi…

Ivan Karl, selektor FEST-a, napominje za „Blic“ da će na Festivalu biti zastupljene sve programske celine kao i do sada: Panorama svetskog filma, Holivud, Evropa van Evrope, Evropa u Evropi i izabrani dokumentarac.

Publika će moći da vidi sve što je obeležilo kinematografiju godine za nama i trenutne svetske produkcije – kaže Karl, što konkretno znači da će na FEST-u biti prikazani najatraktivniji filmovi sa festivala u Berlinu, Kanu, Karlovim Varima, Veneciji i Torontu, kao i dva domaća filma: Top je bio vreo Slobodana Skerlića i Doktor Rej i đavoli Dinka Tucakovića.

Saznajte više o filmovima:

Doktor Rej i đavoli
Koža u kojoj živim
Drvo života
Top je bio vreo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.