Višnjik

0

Život mi je pokazao neke stvari, i mislio sam da ovako, kao stariji čovek, jedini pisac koga mogu prilično da razumem jeste Čehov, kaže reditelj Dejan Mijač.

Reditelj Dejan Mijač, postavio je na Velikoj sceni „Ljuba Tadić“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta delo A.P. Čehova „Višnjik“.

Dva ili tri puta u životu radio sam Čehova, uvek sa ogromnim entuzijazmom i ljubavlju, ali čini mi se bez dovoljno mudrosti. Neću da kažem da sam sad mudriji. Ali, jednostavno, život mi je pokazao neke stvari, i mislio sam da ovako, kao stariji čovek, jedini pisac koga mogu prilično da razumem jeste Čehov. I voleo bih da se uz njegovu pomoć ispovedim – kaže Dejan Mijač.

Čehovljev testamentarni komad „Višnjik“ Jugoslovensko dramsko pozorište je radilo u koprodukciji sa festivalom Grad teatar – Budva.

U predstavi igraju: Jasna Đuričić, Boris Isaković, Jelena Đokić, Svetozar Cvektović, Nada Šargin, Vlasta Velisavljević, Jelena Petrović, Nikola Vujović, Hana Selimović, Nebojša Milovanović, Bojan Dimitrijević i Branko Cvejić.


Ostavite komentar

Your email address will not be published.