Mance dobio ulicu

"Navijači uvek biraju svoje ljubimce. Ta ljubav stvara legende. A u istoriji Partizana postoji samo jedna legenda - to je Dragan Mance", rekao je predsednik Partizana Dragan Đurić na svečanosti na kojoj je otkrivena tabla sa imenom fudbalera Partizana koji je poginuo 1985. godine.

On je podsetio da je Mance pet godina igrao za Partizan i dao 184 gola, prenosi Mondo.

"Ali, Mance nije statistika. On je simbol ljubavi prema klubu. Borbenost, odanost navijačima i klubu, napravili su od njega legendu. On je postavio kriterijume prema crno-beloj boji"
, rekao je Đurić.

On je zahvalio Skupštini grada Beograda na odluči da se ta beogradska ulica sada zove imenom nekadašnjeg fudbalera crno-belih.

Legendardni golman Partizana Milutin Šoškić, koji je bio član stručnog štaba kada je Mance poginuo, izjavio je da je Mance bio mlad čovek koji je svojom popularnošću daleko prevazilazio granice ove zemlje.

"On je bio srpski fudbalski Džejms Din. Plenio je karakterom i igrom. Voileli su ga ne samo oni kojima je crno-bela boja u srcu, već i oni kojima je trpao golove. Voleli su ga, jer je na terenu izgarao, umeo je da proslavi golove"
, rekao je Šoškić.

"Mance nikada nije otišao iz naših srca. On će uvek biti tu, biće uvek naš. On je i dalje na svakom delu tribina, na svakoj stolici, gde god da su navijači Partizana", istakao je on.

Peticiju da Dragan Mance dobije ulicu prošle godine, za svega nekoliko dana, potpisalo je 5.000 građana, mahom iz Zemuna, jer je ideja bila da se ona nađe baš u tom delu Beograda, gde je i rođen 1962. godine.

(old_image)

U dogovoru sa porodicom, navijačima i klubom Partizan, odlučeno da to bude ulica u blizini stadiona crno-belih.

Skupština grada Beograda prihvatila je u junu predlog Komisije za imenovanje ulica i trgova da legendarni fudbaler Partizana, koji je tragično izgubio život 1985. godine, dobije svoju ulicu.

Dragan Mance je poginuo u 23. godini u saobraćajnoj nesreći na putu Beograd - Novi Sad, kod Zemuna.

Bio je idol navijača crno-belih koji su u više navrata tražili i da stadion beogradskog kluba dobije njegovo ime.

Navijači Partizana ustanovili su i nagradu "Dragan Mance" koju dodeljuju onome za koga smatraju da je igrom i odnosom prema klubu to zaslužio.

Do sada su ovo priznanje dobili fudbaler Almami Moreira i bivši trener košarkaša Partizana Duško Vujošević.

FoNet

Pogledajte još