Maratonci trče počasni krug

Jedna od najvećih produkcija na polju domaćeg mjuzikla u istoriji našeg pozorišta. Predstava "Maratonci trče počasni krug", po kultnom tekstu Dušana Kovačevića, u adaptaciji Kokana Mladenovića i sa songovima koje je napisala Maja Pelević.

Radnja komada "Maratonci trče počasni krug" događa se 1934. godine, posle atentata na kralja Aleksandra u Marseju, u maloj srpskoj palanci. Porodica Topalović ima pet generacija muškaraca, koje se bave prodajom pogrebne opreme, a po rečima reditelja Mladenovića, publika koja bude došla da vidi mjuzikl "Maratonci trče počasni krug" biće zaprepašćena scenama iz originalnog komada, monolozima...

Glavne uloge poverene su Vladanu Saviću, Kalini Kovačević, Ivanu Bosiljčiću, Marku Živiću...

- Uz mračnu stranu, biće i veselih scena. U originalu, Đenka stiže iz sveta sa ton-filmom, a u našoj postavci s idejom da radi mjuzikl. Neveštost njegovih izvođača je izvor smeha, ali on sanja da stvori nešto veliko i svetsko u toj svojoj palanci - kaže reditelj.

Predstavu potpisuje autorski tim hit predstave "Čikago" – reditelj Kokan Mladenović i koreograf Mojca Horvat. Zanimljivost je da su muziku komponavala čak tri kompozitora: Irena Popović, Zoran Hristić i Marko Grubić. Kostimograf je Lana Cvijanović, scenograf Marija Kalabić, a dirigent Vojkan Borisavljević.

U predstavi učestvuje balet, orkestar i hor Pozorišta na Terazijama.

Pogledajte još