Palma organizuje "Paradu ponosa"!

"Očekujemo da u Jagodinu dođe više hiljada ljudi", rekao je Marković na konferenciji za novinare JS i najavio učešće nekoliko kulturno-umetničkih društava, Bore Čorbe i Đanija.

On je pozvao vlasti da otkažu najavljenu Paradu ponosa u Beogradu, uz ocenu da u Srbiji ne postoji diskriminacija homoseksualaca.

"Nisam čuo da je neko vraćen od lekara, jer je homoseksualac, ili da profesor neće da ispita nekog, jer je homoseksualac, ili da im je zabranjeno da idu na stadion i da gledaju utakmice, da idu u kafane, da se voze autobusom...", rekao je Marković.

Njih ima više u medijima nego onih koji zaista rade nešto za Srbiju, ocenio je Marković, koji smatra da
homoseksualci, ne da su ravnopravni, "nego su prihvaćeni i kao visoke ekselencije".

Beogradska Parada ponosa predstavlja skup visokog rizika ukazao je Marković, napominjući da bi odgovornost eventualne incidente morali da snose organizatori.

"Kako to da odgovornost na incidente na stadionu nose organizatori, koji sa 50 ljudi iz obezbeđenja sprovode red na stadiona na koji dođe 20.000 navijača", pitao je Marković.

On je naglasio da njegov glavni koalcioni partner, predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić "misli 300 odsto" kao i on, ali da, kao ministar policije, mora da garantuje bezbednost svih građana.

"Mi iz JS se ne ljutimo na našeg koalicionog partnera. Više puta je on to u rukavicama rekao, pošto je on pionir Slobodana Miloševića, da to nije dobro za Srbiju u ovo vreme", rekao je Marković.

On je napomenuo da se u poslednje vreme mogu čuti "političari koji se kurvaju", uz objašnjenje da je "kurvanje" termin pomoravskog okruga.

"Političari, nemoj da se kurvate, bre. Isto mislite kao i ja, samo ne smete da kažete. Recite, šta se grebete za glasove u izbornoj kampanji", naglasio je Marković.

Ako bi oni (učesnici Parade ponosa), trebalo da glasaju za JS, zaključio je Marković, "onda ona ne bi trebalo ni da postoji na političkoj sceni".

Pogledajte još