Pekari će na svoj teret sniziti cenu hleba

0

Predsednik Unije pekara Srbije Zoran Pralica izjavio je u utorak da će pekari na svoj teret sniziti cenu hleba za dva dinara u skladu sa uredbom Vlade Srbije i predložio da se ograniči i cena brašna na oko 25 dinara.

On je agenciji Beta kazao da je Vlada Srbije ograničila cenu hleba „Sava“ na 44 dinara kako bi izbegla poremećaje na tržištu i sačuvala dugoročnu stabilnost cena osnovnih životnih namirnica.

Prema rečima Pralice, pekari u Srbiji ni na dosadašnjoj ceni hleba nisu imali zaradu, ali će „iako su na rubu egzistencije, uspeti da izdrže smanjenje cene hleba od dva dinara po vekni“.

Predsednika Unije pekara Srbije je naglasio da je za pekare veoma značajno što je ograničeno da rok plaćanja proizvođaču hleba ne može biti duži od 20 dana od dana prijema računa za isporučeni hleb.

Vlada Srbije donela je u utorak na telefonskoj sednici uredbu kojom se prodajna cena vekne hleba „Sava“ od 1. oktobra ograničava na 44 dinara, odnosno proizvođačka na 37,33 dinara. Ova Uredba će se primenjivati do 31. marta 2012. godine.

BEOGRAD, 27. septembra 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.