Racija u Gazpromu u Berlinu

0

Istražitelji Evropske komisije počeli su u utorak raciju u nemačkom predstavništvu ruskog koncerna Gazprom u Berlinu zbog sumnje da se bavi nedopuštenim radnjama koje ometaju slobodnu konkurenciju na tržištu.

Prema pisanju internet-izdanja lista „Virtšaftsvohe„, Evropska komisija u dokumentu od više stranica GazpromuGermania prebacuje da zloupotrebljava svoju moć na tržištu i dogovaranjem o cenama s pojedinim kompanijama ometa slobodnu konkurenciju. Ove optužbe odnose se prevashodno na poslove s veletrgovcima u ovoj branši u zemljama centralne i istočne Evrope.

Pretres je počeo i u nekoliko drugih firmi – u Nemačkoj u kompanijama E.on Rurgas i RWE, kao i u Gazpromovom preduzeću u Češkoj.

Predstavnik Gazprom-Germania je za nemački list rekao da ova firma „nema ništa da skriva„, da na raciju gleda „opušteno“ i da će „otvoreno i konstruktivno sarđjivati sa Evropskom komisijom„.

Slične izjave dali su i predstavnici E.on Rurgasa i RWE-a navodeći da „u potpunosti podržavaju proveru“ i „sarađuju sa Evropskom komisijom“.

BERLIN, 28. septembra 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.