Međunarodni sajam fine hrane

0

Drugi Međunarodni sajam fine hrane i pića koji je otvoren juče u Belexpo centru traje do petka, 30. septembra. Ulaznice koštaju 150 dinara, a sav prihod biće poklonjen u humanitarne svrhe – Svratišu za decu sa ulice.

Tokom tri dana manifestacije svoje proizvode izlaže više od 100 najznačajnijih proizvođača hrane i pića iz zemlje i regiona, koji imaju priliku da prikažu svoje proizvode, a ujedno i sagledaju konkurenciju.

Cilj „Kulinarije“ je da se oni povežu sa odbranim profesionalnim kupcima iz regiona u Evrope. Među izlagačima se nalaze i male porodične firme ali i velike korporacije.Možete probati: mleko i mlečne proizvode, ,meso i mesne prerađevine, delikatkesnu hranu, ribu i plodove mora , konditorske proizvode…

Neki od izlagača kao što je „Timomed“ iz Knježevca, su svoje proizvode predstavil, prvi put.Ono na šta su oni posebno ponosni je kardiomed-izbalansirana mešavina najkvalitetnijeg meda i najboljeg ekstrata crnog vina. Kombinacijom ova dva sastojka dobija se jedinstven proizvod koji ima jako povoljan uticaj na ljudsko zdravlje, a pre svege na kardiovaskularni sisitem.

Hoćete da poklonite nekom, nešto malo, slatko i simbolično a ne znate šta? Evo ideje:nacionalni slatki suvenir -dražiranu suvu šljivu punjenu orahom.Ili neki od slatkih darova iz „Slatke kuće“, privatnog preduzeća iz Aranđelovca.Torte,sitni kolači ručne izrade prste da poližete.

Ponuda lekovitog, aromatičnog i začinskog bilja iz Valjevske Maline“ zadovoljiće sve ljubitelje čajeva. Oni prozivode i gustin, kakao, kokosovo brašno, pirinač…

Prvi dan sajma bio je predviđen isključivo za susrete proizvođača i kupaca, dok je drugi i treći dan otvoren za posetioce, kada će kuvari poznatih restorana na kreativan način predstaviti izložene proizvode.

Stambol Geštamov ,kulinarski virtouz I šef kuhinje hotela Continental , pripremao je sa svojim timom, specijalitete za posetioce „Kulinarie“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.