Crno-beli imaju šampionske ambicije!

Partizan će se takmičiti u Grupi C Evrolige sa Efesom, Armanijem, Real Madridom, Makabijem i još jednom ekipom iz kvalifikacija. Učestvovaće i u Jadranskoj ligi, Košarkaškoj ligi Srbije i u nacionalnom kupu.

"Moramo da budemo realni. Lige u kojima učestvujemo sve su teže. Naša grupa u Evroligi je najteža, ali to nas ne oslobađa obaveze da uložimo svu svoju energiju i sve svoje znanje na terenu
", rekao je Vlada Jovanović novinarima u Beogradu.

Prema njegovim rečima, Partizan i u Jadranskoj ligi ima velike ambicije, kao i drugi klubovi.

"Ne pitamo se samo mi. Dolaskom Makabija, trofejnog kluba, u Jadranskoj ligi je pojačana konkurencija. Mi želimo najbolje i najviše - to želimo da ostvarimo", rekao je Jovanović.

(old_image)

Partizan očekuje trofeje i u Košarkaškoj ligi Srbije i u Kupu.

"Glad se povećala kod drugih klubova, pa će nam i to biti jako teško. Partizan stalno brani neke trofeje u prethodnih 16 godina i stalno nešto mora. Trudićemo se to da uradimo, a pričaćemo na kraju sezonu koliko smo u tome uspeli", rekao je Jovanović.

Košarkaš Partizana Nikola Peković istakao je da ekipu očekuje dosta jakih utakmica.

"Dobro treniramo, za sada je sve u redu. Ambicije Partizana su poznate, uvek ima najviše ciljeve. Evroliga je dosta jača ove sezone jer ima dosta igrača iz NBA lige. Očekuje nas težak zadatak", rekao je Peković.

(old_image)

Kapiten Partizana Petar Božić smatra da su očekivanja od ekipe ista kao i prethodnih sezona.

"Očekivanja su uvek maksimalna. Svaka sezona je priča za sebe, a naši ciljevi, želje i ambicije su uvek isti", rekao je Božić.

Prema njegovim rečima, "crno-beli" imaju tešku grupu u Evroligi.

"Teška nam je grupa, možda i najteža. Ne bavimo se prognozama, već uigravanjem tima. Spremamo se za mnogo teške protivnike. Svake godine se naprave određene procene dokle Partizan može da dogura, pa se nadam da ćemo i ove godine da premašimo ta očekivanja", rekao je Božić.

Partizan će prvu utakmicu Evrolige igrati u Beogradu 20. oktobra s turskim Efesom.

Beta

Pogledajte još