Keri Maligan o filmu godine - "Drive"!

U vrlo zanimljivom intervjuu za Flicksandbits.com, sjajna mlada britanska glumica sa adresom u Holivudu - Keri Maligan pričala je o svom najnovijem filmu Drive, koji je naš apsolutni favorit za 2011. godinu. Pročitajte u nastavku šta je Keri rekla o svom liku Ajrin, Rajanovom Vozaču, reditelju Nikolasu Vindingu Refnu i... Samo, pazite se "spojlera", ako niste već "na neki način" pogledali "Drive". A trebalo bi to da učinite što pre!

Šta je to što povezuje Ajrin i Vozača?

- To što se desi između Ajrin i Vozača je neka vrsta zajednice. Oboje žive veoma usamljeno - on posebno, a ona se bori u trenutku kada jedno u drugom pronalaze neku vrstu mira. Ima nešto što nije realno u tome. Mislim da oboje to znaju. To što oni imaju je neka vrsta bajke. I onda se to završi, a ona se vraća stvarnom životu. Cela situacija je pomalo odvojila od nje same i ne verujem da bi mogli tako da funkcionišu zauvek. Jedna od meni omiljenih scena je kada se voze po slivu reke; sve je to pomalo naglašeno, a realnost je drugačija. To su zapravo dva različita sveta. Oskar (glumac Oskar Ajzak, prim. aut.) i Standard, njegov junak, su iz stvarnog sveta, a Rajan (glumac Rajan Gosling, prim. aut.) i njegov Vozač izgledaju kao da su iz zemlje bajki.

I onda Ajrin ne donosi uobičajenu holivudsku odluku...

- Meni se sviđa što ga ona nije izabrala. Ona bira svog muža. Neće pobeći sa njim. Neće je preobratiti njegova volja i ona ne želi novac. Ona samo želi svoju porodicu i da zaštiti svoju porodicu. Zato mi se svidela. Tako da je bila laka odluka igrati u ovom filmu, a i scenario sa Oskarom koji dolazi da igra ovaj lik promenio je celu priču. Rajanov i Oskarov lik su u suštini dobri ljudi sa lošom stranom ličnosti, što je interesantno. To mi se svidelo i u filmu "Bronson" (takođe film reditelja Nikolasa Vindinga Refna, prim. aut.). Još kada sam saznala da je Rajan u celoj priči i da ću glumiti s njim... Znala sam da samo biti u istoj prostoriji sa njim će biti uzbudljivo. Kada je moj lik u pitanju, zanimalo me je da li ću biti u stanju da igram majku zato što uvek igram mlađe likove. Imam 26 godina i igrati moje godište je veoma teško. Uvek glumim likove par godina mlađe.

Veliki si fan reditelja Nikolasa Vindinga Refna. Koji od njegovih filmova te je prvi privukao da učestvuješ u filmu "Drive"?

- Njegov sam fan od trilogije "Pusher", ali "Bronson" je glavni razlog. Prošlog leta sam pogledala "Valhalla Rising" za koji mislim da je odličan. Toliko volim "Bronsona"... Pa sam onda čula za "Valhalla Rising", koji sam propustila da vidim u Engleskoj, pa sam u Americi našla kopiju...

VIŠE O FILMU: Drive

A šta mi mislimo o Rajanovom junaku Vozaču najbolje će vam reći pesma koja se našla na, uvereni smo, najboljem filmskom saundtreku godine...

Pogledajte još