Potvrđeno samoubistvo Agima Zogaja

0

Policija u Duisburgu potvrdila je u četvrtak dopisnici Bete u Berlinu da je Agim Zogaj, ključni svedok na sudjenju za ratne zločine jednom od komandanata nekadašnje OVK Fatmiru Ljimaju, izvršio samoubistvo, ali i navela da vlasti u tom gradu nemaju podatke da je Zogaj imao status zaštićenog svedoka.

Zogaj je u utorak uveče nađen mrtav u parku u Duisburgu. Obdukcija je pokazala, kako je za Betu rekao predstavnik policije, da je izvršio samoubistvo, te da nisu pronađeni nikakvi tragovi „eventualnog delovanja drugih ljudi“.

O Zogajevom nestanku su u utorak uveče, kako je rečeno, policiju obavestili članovi njegove porodice koji su naveli i da je on pre izlaska iz kuće nagovestio šta sprema.

Posle tročasovne potrage policija je Zogaja, koji je do sada u medijskim izveštajima o sudjenju bio nazivan „zaštićenim svedokom X“, pronašla u jednom od parkova u gradu.

Lokalna policija u Nemačkoj uopšte ne mora da zna da li se neko od stanovnika nalazi u programu zaštite svedoka, pogotovu ne ako je reč o inostranim građanima ili ljudima koji su u nekom inostranom programu zaštite svedoka.

BERLIN, 29. septembra 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.