Novak odgovorio dušebrižnicima

Izgleda da je i najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića izdalo strpljenje i više ne može da sluša razne komentare i spekulacije oko njegove povrede.

Zbog toga je na svom Tviter profilu, Novak želeo da svima stavi do znanja da još uvek nije potpuno spreman da igra tenis i da mu je potrebno još vremena kako bi se potpuno oporavio.

- Za sve ljude koji imaju nedoumica. Da, igrao sam fudbal i nisam imao problema sa povredom, ali kada sa počeo da igram tenis i pokušao da serviram video sam da se nisam oporavio dovoljno da bih nastupio u Pekingu. Radim na oporavku, ali mi je potrebno još vremena i terapija kako bih bio 100 odsto spreman da se takmičim – napisao je Novak.

Prvi reket planete se još jednom izvinio svim fanovima u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu, što neće biti u prilici da brani trofej osvojen prošle godine u Pekingu.

- Zbog povrede koju sam zadobio prilikom finalnog meča na US Openu, a pogoršao prilikom polufinalnog meča Dejvis kupa, moram da se povučem sa Kina Openturnira u Pekingu. U pitanju je povreda međurebarnog mišića koja me sprečava da rotiram gornji deo tela prilikom servisa. Pokušao sam da treniram ali na žalost, bol je još uvek prisutna i povreda zahteva duži odmor i puno terapija. Izvinjavam se svim fanovima koji su kupili karte za turnir sa nadom da ce gledati neke od mojih mečeva. Najviše bih voleo da sam u poziciji da igram jer Kina Open mi je jako drag turnir. Što zbog divne atmosfere, vernih navijača, prijatnih ljudi, hrane...tako i zbog samog osećaja takmičenja i druženja. Daću sve od sebe da se uskoro oporavim i završim lepo ovu neverovatnu sezonu koja nam je svima donela mnogo radosti –istakao je Novak.

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još